blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG ps3man
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
PS3man



Pre tych ktory sa rozhoduju kupit PS3
pridal PS3man 3.3. 2009 o 21:06

OBSAH :
a) Technicke parametre PS3
b) Ake verzie PS3 existuju
c) Co vlastne PS3 dokaze.
d) Play Station Network
e) PlayStation Store
f) Linux na PS3
g) FW - Firmware
h) Sixaxis & Dualshock 3
i) Prislusenstvo
j) Prepojenie
_____________________________________________________________

A) TECHNICKE PARAMETRE PS3
Procesor : Cell Broadband Engine 3,2 Ghz + 7SPE 3.2 Ghz
Pamet : 256 MB XDR 3,2 Ghz + 256 MB GDDR3
HDD : PS3 ma notebookove 2,5" HDD. K dispozicii spolu s PS3 su 40,80 GB (Vyskutuju sa aj 60 gb a 120 gb limitovcana edicia). Daju sa vsak dokupit aj vacsie disky a to az do 500 Gb
Rozlisenie : PS3 podporuje rozlisenie CRT televizii. Taktiez samozrejme aj rozlisenie HD televizii . 480p,576i,720p,1080i,1080p
Rozhranie : USB 2.0 2x, Wi-fi, Bluetooth,Ethernet. Sloty na 60 gb verzii CF,SD,Memori Stick, MS Pro, AV vystupi : 1x AV , 1xHDMI. Zvukove vystupy : Opticky vystup
Obrázok

B) PS3 VERZIE :
K dostanie v obchodoch sa da kupit 40 gb verzia a 80 gb verzia. 40 gb a 80 gb verzie su v podstate take iste, akurat rozdiel medzi nimi je v tom ze maju rozdielne velkosti HDD. 80 gb verzia ma v baleni Dualshock 3. 40 gb iba sixaxis.
60 Gb verzia sa uz nevyraba, ale da sa este na internete zohnat. Ta ma 60 gb HDD, 4x USB vstupy, Sloty na pametove karty a podporu PS2 HIER !

Obrázok

C) CO TA PS3 VLASTNE DOKAZE
Nosice : BD-ROM, BD-R, BD-RE, CD-ROM, CD-DA, CD-R, CD-RW, SACD, DualDisc, DVD-video, DVD-ROM, DVD-R,DVD-RW, DVD+R, DVD+RW
Video : MPEG-1, MPEG-2 (PS,TS), H.264/MPEG-4 AVC, MPEG-4 SP, DivX(avi), WMV
Audio : ATRAC (.oma .msa .aa3), AAC (.3gp .mp4), MP3 (.mp3), WAV (.wav)
Obrazky : JPEG, GIF, PNG, TIFF, BMP


Blu ray -
Obrázok
Disk Blu-ray (z anglického Blue Ray, teda modrý lúč) je jeden z najnovších formátov vysokokapacitných optických diskov určených primárne pre uloženie videa vo vysokom rozlíšení a/alebo veľkého množstva dát. Štandard Blu-ray je vyvíjaný konzorciom spoločností Blu-ray Disc Association (BDA). V porovnaní s konkurenčným formátom HD DVD má Blu-ray vyššiu kapacitu v každej vrstve, 25 GB (50 GB DUAL LAYER) oproti 15 GB.
Názov Blu-ray je odvodený od farby vlnovej dĺžky lasera (405 nanometrov), ktorý číta dáta na nosiči. Vzhľadom na nižšiu vlnovú dĺžku umožňuje systém Blu-Ray uložiť na štandardný disk s priemerom 12 cm výrazne viac dát, ako DVD, ktoré používa červený laser s vlnovou dĺžkou 650 nm.

D) PlayStation Network
Obrázok
Online hranie (Multiplayer) je uplne zadarmo. Nie ako u konkurencneho Xbox live kde sa rocne hranie plati okolo 1000 sk.

E) PlayStation Store
Obrázok
PS store je obchod v PS3, cez ktory si mozete stahovat demo hry, videa,pridavky do hier (Add-on), Full hry, atd. Cela tato sluzba je zadarmo. Zadarmo si mozete stahovat Demo hry, niektore pridavky do hier, videa, trailery. Platene su Full hry, pridavky do hier, PS1 hry PSP hry.

Navod ako sa na neho zaregistrovat, a kupit nejake hry najdete tu :
viewtopic.php?f=54&t=5296


F) LINUX NA PS3
Obrázok

Ako iste viete, o PS3 sa hovori ze je skoro ako počitač. Nie herna konzola. Tym padom, aby z PS3 bol pocitac, tak by nam trebalo nejaky operacny system. O linuxe na ps3 sa zacalo hovorit snad od zaciatku vyroby tejto konzoli. A dnes je pre zaujemcov linuxu na PS3 linux, ktory mozere na PS3 nainstalovat. Firma Terra Soft Solutions stojaca za linuxovou distribuciou Yellow Dog oznamila ze verzia 5.0 bude k dispozicii na PS3 a ze nepojde o nejaku osekanu verziu,ale o plnohodnotny operacny system.
Stiahnut si ho mozete sem.

Kód:
ftp://ftp.fsn.hu/pub/CDROM-Images/yellowdog/yellowdog-5.0-phoenix-20061208-PS3.iso



G) FIRMWARE (FW)
ZOZNAM FW

H) Sixaxis & DualShock 3
Aby ste hned mali jasno, tieto dva nazvy zodpovedaju dvom roznym joystickom na PlayStation 3.
Sixaxis = Je to bezdrotovy joystick ku PS3 od Sony ktory ma vydrz cca 21 hodin staleho hrania. Ma v sebe vstavany akumulator, ktory sa nabija pripojenim USB ku PS3 alebo ku PC ... Podporuje ovladanie pohybom.
DUALSHOCK 3 = Je presne taky isty ako Sixaxis. Jedina vyhoda je, ze podporuje Vibracie, ktore Sixaxisu chybaju. Tym ze podporuje vybracie je aj tahsi od sixaxisu a baterka drzi menej. Niezeby vazil 1 kg, ale maly rozdiel tam je :)
Obrázok

I) PRISLUSENSTVO
Ked kupite PS3 tak v krabici najdete tieto veci :
Konzolu PlayStation 3
Sixaxis / Dualshock 3
AV KABEL
AC Kabel (elektricky kabel)
Manuali a vsetky tie papiere.

J) PREPOJENIE
Prepojenie CRT TV.
AV kabel ktory ste dostali ku PS3 vlozte do PS3 a konektori druheho konca kablu do TV.
Prepojenie HD TV
Aby ste si vychutnali pravu kvalitu PS3 potrebujete HDMI kabel. Ak ho mate, vlozte ho do PS3 a do TV. V nastaveniach PS3 potom nastavte rozlisenie.
Prepojenie zvuku.
Zvuk z PS3 moze vychadzat cez opticky kabel, HDMI kabel, AV kabel. AV kabel ma 3 jacky roznych farieb, zlty je pre video, cerveny pre zvuk a cierny tiez pre zvuk. Cerveny a cierny kabel mozte napojit na repraky ktore maju taketo AV vstupy.
Opticky kabel mozte vyuzit len ak mate repraky,alebo zosilovac ktory podporuje opticky vstup.
Obrázok

 

 



Prístupov 23126
Kvalita článku
(100%) hlasov 2

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
NHL 10
[ 9.5.2009] (príspevkov 0)
tuning PLAYSTATION 3
[ 18.4.2009] (príspevkov 7)
Pre tych ktory sa rozhoduju kupit PS3
[ 3.3.2009] (príspevkov 3)